Ekonomik w Rybniku gościł znanego kucharza
Ekonomik w Rybniku gościł Roberta Sowę, znakomitego kucharza, który poprowadził zajęcia dla uczniów klas gastronomicznych. W realizacji tego przedsięwzięcia pomogła znana na naszym rynku firma "Prymat".
- W trakcie warsztatów panowała miła i serdeczna atmosfera. Uczniowie rozmawiali z mistrzem i zadawali mnóstwo nurtujących ich pytań . Wspólnie przygotowali niezwykle smaczne potrawy - mówią opiekunowie uczniów. Co udało się przygotować? Trzeba przyznać, że menu wygląda nieźle. Gotowano bowiem zupę krem z marchewki z mlekiem kokosowym i marynowanym imbirem podaną z sałatką z pomidorów i krewetek z kolendrą, a także pieczoną polędwicę z dorsza z sosem z leśnych grzybów z suszonymi pomidorami i kaparami oraz piersi z kaczki z gruszkami aromatyzowanymi miodem i wanilią.
Uczniowie uczestniczący w warsztatach otrzymali certyfikaty uczestnictwa, książki kucharskie z autografem Mistrza oraz przyprawy od firmy "Prymat".
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?