Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

OOM: Dolny Śląsk bez medalu w piłce ręcznej

NOWE
OOM: Dolny Śląsk bez medalu w piłce ręcznej

Natalia Bednarz z Olkusza chce zdobyć koronę Polskiej Miss 2024. Zobacz jej zdjęcia

NOWE
Natalia Bednarz z Olkusza chce zdobyć koronę Polskiej Miss 2024. Zobacz jej zdjęcia

Polecamy

Trwa nabór wniosków do Budżetu Obywatelskiego w Rybniku. Jest czas do połowy czerwca

Trwa nabór wniosków do Budżetu Obywatelskiego w Rybniku. Jest czas do połowy czerwca

Skalne Miasto robi furorę: cud natury ukryty przy polskiej granicy

Skalne Miasto robi furorę: cud natury ukryty przy polskiej granicy

Tygodniowy przegląd prasy w Rybniku, (28.04-4.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Rybniku, (28.04-4.05.2024)