MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. 123RF

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Mus śliwkowy

Składniki
▪ 1 kg ciemnych, bardzo dojrzałych i słodkich śliwek dowolnej odmiany,
▪ szczypta soli.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki usuń pestki, zmiksuj miąższ na mus i przelej do garnka.
2. Zagotuj mus, usuń pianę, gotuj jeszcze chwilę i dodaj sól (ew. gotuj dłużej, jeśli mus ma być mniej płynny).
3. Przełóż wciąż ciepły mus do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza przez 15 minut od chwili pojawienia się w słoikach bąbelków powietrza.
gdy w słoikach pojawią się bąbelki.

Zobacz również

Przy granicy zatrzymano trzech nielegalnych imigrantów i kurierkę

NOWE
Przy granicy zatrzymano trzech nielegalnych imigrantów i kurierkę

Kiedy ruszy Rezerwat Dzikich Dzieci? Zbudujmy go wspólnie!

NOWE
Kiedy ruszy Rezerwat Dzikich Dzieci? Zbudujmy go wspólnie!

Polecamy

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Przegląd tygodnia od 16.06 w Rybniku

Przegląd tygodnia od 16.06 w Rybniku

Koncerty w Rybniku na zakończenie Festiwalu Górnej Odry. Kto wystąpi na Kampusie?

Koncerty w Rybniku na zakończenie Festiwalu Górnej Odry. Kto wystąpi na Kampusie?