MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Radomsko na weekend. Dni Radomska i nie tylko. Co będzie się działo?

Radomsko na weekend. Dni Radomska i nie tylko. Co będzie się działo?

Wycieczka rowerowa na ryby ze znajomymi – jak się spakować?
Materiał informacyjny

Wycieczka rowerowa na ryby ze znajomymi – jak się spakować?

Polecamy

Nawet 420 zł do hektara. Złóż wniosek o dopłaty do materiału siewnego i sadzeniaków

Nawet 420 zł do hektara. Złóż wniosek o dopłaty do materiału siewnego i sadzeniaków

Ile trzeba zapłacić za koncerty i festiwale w wakacje 2024? Gwiazdy się cenią

Ile trzeba zapłacić za koncerty i festiwale w wakacje 2024? Gwiazdy się cenią

Inwestycja, która połączyła radnych z Rybnika. Obie strony popierają budowę hospicjum

Inwestycja, która połączyła radnych z Rybnika. Obie strony popierają budowę hospicjum