MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Takie właściwości jak woda po ciecierzycy ma też woda po...
fot. TJENA (pixabay.com)

Gotujesz ziemniaki, ryż, makaron itp.? Nie wylewaj wody! Ma mnóstwo cennych właściwości. Sprytne triki na wykorzystanie wody po gotowaniu

Woda po fasoli

Takie właściwości jak woda po ciecierzycy ma też woda po gotowaniu fasoli (a także zalewa z puszki), a to znacznie bardziej popularna roślina.

Przygotowuje się ją i wykorzystuje tak samo, jak wodę po ciecierzycy, czyli jako zamiennik białka jaj. Również ona bywa nazywana aquafabą. Bardziej wszechstronna jest woda po fasoli białej, bo po czerwonej będzie wpływała na kolor potrawy – choć w przypadku np. musu czekoladowego z aquafaby, może to być dodatkową zaletą.

Zobacz również

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Czas na jednookiego pirata! Hussar rzuca wyzwanie strasznemu Dagestańczykowi. Masakra

TYLKO U NAS
Czas na jednookiego pirata! Hussar rzuca wyzwanie strasznemu Dagestańczykowi. Masakra

Polecamy

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa