MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
11 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Owoce w miodzie

Składniki
▪ 1-2 garści drobnopestkowych owoców, np. malin, aronii, żurawiny,
▪ 1/4 cytryny,
▪ 100 ml płynnego miodu.

Przygotowanie
1. Włóż owoce włóż do wysterylizowanego słoiczka, dodaj plastry cytryny
i zalej miodem.
2. Zakręć słoik i pozostaw na 2-3 doby kuchennym blacie, co jakiś czas go odwracając, by składniki się mieszały.
3. Gotowy deser przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu tygodnia lub szybciej, jeśli fermentacja będzie zbyt burzliwa (te twardsze wytrzymają nawet kilka miesięcy). Ze względu na zawartość alkoholu serwuj go dzieciom wyłącznie w pierwszej fazie fermentacji.

Zobacz również

Przedstawiono budżet Legii na nowy sezon. Blisko rekordu!

Przedstawiono budżet Legii na nowy sezon. Blisko rekordu!

Linette w drugiej rundzie debla Wimbledonu. Z Amerykanką Stearns odprawiły Rumunki

Linette w drugiej rundzie debla Wimbledonu. Z Amerykanką Stearns odprawiły Rumunki

Polecamy

Wyśmienite leczo do słoików. Przygotuj je na wyjazd albo na zimę

Wyśmienite leczo do słoików. Przygotuj je na wyjazd albo na zimę

Mieszkanka Rybnika oszukana nową metodą! Policja apeluje

Mieszkanka Rybnika oszukana nową metodą! Policja apeluje

Ten szybki placek z jagodami zrobisz w kwadrans. Smakuje wakacjami

HIT DNIA
Ten szybki placek z jagodami zrobisz w kwadrans. Smakuje wakacjami