Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Ponad milion złotych na miejca pracy dla niepełnosprawnych z Opolszczyzny

Ponad milion złotych na miejca pracy dla niepełnosprawnych z Opolszczyzny

Summer Hot Festival w Świeciu 2024. Kto wystąpi?

Summer Hot Festival w Świeciu 2024. Kto wystąpi?

Polecamy

Polskie Zakłady Lotnicze w Mielcu chcą serwisować wojskowe odrzutowce!

Polskie Zakłady Lotnicze w Mielcu chcą serwisować wojskowe odrzutowce!

Już niedługo nowa burmistrzyni Brzegu i radni złożą ślubowanie. Poznaj skład rady

Już niedługo nowa burmistrzyni Brzegu i radni złożą ślubowanie. Poznaj skład rady

To będzie rewolucja w polskich skokach. Kamil Stoch podjął ważną decyzję

To będzie rewolucja w polskich skokach. Kamil Stoch podjął ważną decyzję