MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Od kujawiaka do oberka - festiwal w obiektywie Anny Majewskiej ZDJĘCIA

Od kujawiaka do oberka - festiwal w obiektywie Anny Majewskiej ZDJĘCIA

Co o skandalach w Sosnowcu i Dąbrowie Górniczej sądzi biskup sosnowiecki Artur Ważny?

Co o skandalach w Sosnowcu i Dąbrowie Górniczej sądzi biskup sosnowiecki Artur Ważny?

Polecamy

IMGW: ostrzeżenie drugiego stopnia przed burzami w woj. lubelskim

IMGW: ostrzeżenie drugiego stopnia przed burzami w woj. lubelskim

Spółka Zremb Chojnice z 16-procentowym wzrostem przychodów w pierwszym kwartale

Spółka Zremb Chojnice z 16-procentowym wzrostem przychodów w pierwszym kwartale

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy