Niezapomniana wigilijka w Rybniku DUŻO ZDJĘĆ
Pyszny karp, rolmopsy w śmietanie, barszczyk z uszkami i pyszne kołocze. Cztery tysiące pysznych dań zjedli rybniczanie w ramach tradycyjnej wigilijki na rybnickim Rynku.
Cała sobota obfitowała w mnóstwo atrakcji. Finał Jarmarku Bożonarodzeniowego w Rybniku mógł się podobać.
Bo nie tylko pyszne dania wigilijne czekały na mieszkańców. A było tego sporo: dla uczestniczących w niej mieszkańców przygotowano: 800 porcji potraw wigilijnych z karpiem, 800 porcji rolmopsa w śmietanie z kapustą i ziemniakami, 800 porcji barszczu z uszkami, 800 porcji zupy grzybowej, 900 porcji kołacza śląskiego w dwóch smakach.
O godz. 17.30 zgromadzonym na rynku rybniczanom życzenia świąteczne złożył prezydent Piotr Kuczera, na którego ręce harcerze Hufca Ziemi Rybnickiej przekazali Ogień Betlejemski.
- Życzę Wam pokoju i spokoju w te święta – mówił Piotr Kuczera. I poinformował, że betlejemski ogień będzie zapalony także w urzędzie miasta w poniedziałek i wtorek.
Wcześniej można było wysłuchać kolęd w wykonaniu Miejskiej Orkiestry Dętej „Rybnik” z zespołem „The Chance”. Wspaniale zaprezentowali się artyści z Bractwa Ognia „Spaleni” w widowisku "Dziewczynka z zapałkami". A na finał kolędy i nie tylko zaśpiewał zespół „Pectus”.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?