Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Brygada Skorpion zaprasza do Opola na obchody rocznicę bitwy o Monte Cassino

Brygada Skorpion zaprasza do Opola na obchody rocznicę bitwy o Monte Cassino

Kopernik ula i postrach dziewic. Co wiesz o Kluczborku - stolicy reggae? [QUIZ]

Kopernik ula i postrach dziewic. Co wiesz o Kluczborku - stolicy reggae? [QUIZ]

Polecamy

Temat wypowiedzi pisemnej na maturze z angielskiego 2024. Do napisania wpis na blogu

Temat wypowiedzi pisemnej na maturze z angielskiego 2024. Do napisania wpis na blogu

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Wypalenie macierzyńskie „wypala” od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Wypalenie macierzyńskie „wypala” od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź