Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Czeka nas podniesienie wieku emerytalnego? Ekspertka wyjaśnia

NOWE
Czeka nas podniesienie wieku emerytalnego? Ekspertka wyjaśnia

Ptasi terror w domu opieki

Ptasi terror w domu opieki

Polecamy

„Ta rola zaszufladkowała Andrzeja już do końca życia.” Była szansą i przekleństwem

„Ta rola zaszufladkowała Andrzeja już do końca życia.” Była szansą i przekleństwem

Jakie są objawy przewiania? Tak szybko złagodzisz je domowymi sposobami

Jakie są objawy przewiania? Tak szybko złagodzisz je domowymi sposobami

Superkomputer dla SGMK

Superkomputer dla SGMK