Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu...
fot. Pixabay.com

6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!

Wrzucanie całego mięsa na patelnie

Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię. Nie wszyscy wiedzą, że może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, wrzucenie go w całości sprawi, że soki puszczą i nie będzie się ono smażyć, tylko gotować. Warto wrzucać mięso na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Żarciowozy w Millenium Hall w Rzeszowie

Żarciowozy w Millenium Hall w Rzeszowie

Karambol z udziałem siedmiu aut w Krakowie. Występują duże utrudnienia w ruchu

Karambol z udziałem siedmiu aut w Krakowie. Występują duże utrudnienia w ruchu

Polecamy

Nietypowe zdarzenie w powiecie żywieckim. Kierowca zaparkował na cudzym ganku

Nietypowe zdarzenie w powiecie żywieckim. Kierowca zaparkował na cudzym ganku

Reprezentacyjny obrońca wzmacnia Comarch Cracovię

Reprezentacyjny obrońca wzmacnia Comarch Cracovię

"Biała odwaga" w jasielskim kinie. Górskie zdjęcia do filmu wykonał jaślanin [WIDEO]

"Biała odwaga" w jasielskim kinie. Górskie zdjęcia do filmu wykonał jaślanin [WIDEO]