„Na Św. Marcina idź z gęsią do komina”
REMIGIUSZ RĄCZKA POLECA:
Żurek na gęsich szyjach
Duszone gęsie żołądki
Smażoną wątróbkę na chrupiących plackach przełożonych leśnymi grzybami
Pieczone udo gęsi faszerowane podrobami i kaszą gryczaną
Pierś z gęsi duszona con-fit z czosnkiem i rozmarynem
W cenie zestawu do wyboru dodatki:
modra kapusta na winie
buraczki z chrzanem
sałatka z kiszonych ogórków
ciemne kluski
kasza gryczana okraszona cebulką
pieczywo
Na specjalne zamówienie (minimum 3 dni wyprzedzenia) proponujemy:
Gęś faszerowaną kaszą gryczaną z podrobami w towarzystwie klusek białych i ciemnych, modrej kapusty, buraczków i pieczonego jabłka z żurawiną (6 osób)
* do gęsi podajemy 2 sosy (pieczeniowy i własny z gęsi)
ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ NA BEAUJOLAIS NOVEAU (ŚWIĘTO MŁODEGO WINA), KTÓRE ROZPOCZYNAMY JAK TRADYCJA KAŻE W TRZECI CZWARTEK LISTOPADA
ZAPRASZAMY OD 21-24 LISTOPADA 2013
30.11.2013- ZABAWA ANDRZEJKOWA
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?